Een ode aan groenten

boordevol recepten, technieken & tips

Alice Zaslavsky

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Een ode aan groenten

gebonden: € 40.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789461432506, geïllustreerd, 488 blz., January 2021
Formaat: 26.9 (h) x 21.4 (b) x 5.0 (d) cm. Gewicht: 2042 gram.

Uitgever: Good Cook B.V.

beschrijving

Dit is niet zomaar een kookboek over groenten, dit is een kookboek waar je van gaat houden. Het laat zien hoe je nog meer uit groenten kunt halen door variatie in kooktechnieken met groenten in de hoofdrol: behalve koken, stomen en blancheren zijn veel groenten ook geschikt om te konfijten, schroeien, roosteren, frituren, stoven of karamelliseren.

Niet alleen het toepassen van diverse bereidingswijzen levert verrassende resultaten op, ook kennis over smaakcombinaties. Rode biet past perfect bij daikon, citrus of walnoten. Combineer prei met ansjovis of karwijzaad of venkel met sinaasappel en Parmezaan. De innovatieve recepten zijn maakbaar voor iedereen en overheerlijk: radijsjes uit de oven met kruidenboter of raapjes in cider met een crumble van zuurdesembrood. Serveer geroosterde radicchio met een dressing van kappertjes en zure kersen of broccolisteaks met tkemali.

Dit standaardwerk geeft bewaar- en conserveertips en handige weetjes en adviezen van bekende chef-koks. De recepten zijn niet allemaal vegetarisch maar zijn makkelijk te transformeren zodat iedereen kan meegenieten: van aardpeer tot en met zoete aardappel.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Alice Zaslavsky is dé nieuwe frisse wind in het culinair landschap en wordt wereldwijd erkend vanwege haar expertise en moderne, toegankelijke benadering van koken en eten. Zaslavsky is culinair correspondent van ABC News Breakfast
en ABC Radio en bedenker van Phenomenon, een gratis digitale toolbox voor scholen om dagelijks gezonde maaltijden te ontwikkelen voor hun leerlingen.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.