Provence

heerlijke seizoensgerechten uit Zuid-Frankrijk

Alex Jackson

 
 

gebonden: € 25.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789461432186, geïllustreerd, 256 blz., September 2019
Formaat: 25.4 (h) x 19.7 (b) x 2.8 (d) cm. Gewicht: 1042 gram.

Uitgever: Good Cook B.V.

trefwoorden: seizoensgebonden provence

beschrijving

De Provençaalse keuken is een van de meest populaire regiokeukens van Frankrijk. Uit de Provence komen prachtige producten door de ligging en het gunstige klimaat; producten van het land en uit de zee. Ook invloeden uit Italië en Noord-Afrika proef je terug in de typische gerechten uit de Provence.

Met het kookboek 'Provence' kook je seizoensgebonden de lekkerste gerechten uit de streek. Vier de lente met tuinbonen en inktvis en papillote. Geniet van zomerse gerechten als rode mul gewikkeld in wijnbladeren of van de overbekende salade Niçoise. Proef de herfst en serveer gebakken paddenstoelen met persillade en serveer een taart van chocolade en hazelnoot met peer.

Elk seizoen in dit kookboek wordt afgesloten met 'La Grande Bouffe'; een groots en meeslepend meergangenmenu: verras je tafelgenoten met het lekkerste wat de Provence te bieden heeft. Van aperitief tot de heerlijkste nagerechten. Van pissaladière, bouillabaise, aligot tot en met clafoutis. Met het kookboek 'Provence' tover je de zon op het bord, ook in de winter.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.