Nerlinio Greene

Een waargebeurd verhaal

Carmen Elskamp-Greene

paperback/ gebrocheerd: € 24.60: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789461292018, geïllustreerd, 246 blz., May 2019
Formaat: 21.2 (h) x 14.8 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 362 gram.

Uitgever: Uitgeverij Eigen Boek B.V.

trefwoorden: crimineel, vermoord, vermist;drugs;voetballer

beschrijving

Op 21 juli 2011 wordt Carmen Elskamp geconfronteerd met de vermissing van haar zoon Nerlinio Greene. Politie en justitie lijken weinig begaan met Nerlinio's verdwijning en doen niet veel om hem te vinden, waardoor Carmen het heft in eigen hand neemt. Een uitputtende zoektocht volgt, die in Nederland begint en haar uiteindelijk brengt naar Nerlinio’s huis in het Spaanse Marbella, waar hij met zijn vriendin en kinderen woonde.
Als Nerlinio door de recherche wordt gelinkt aan een groot drugstransport, beseft Carmen dat er meer aan de hand is en wordt ze geconfronteerd met de criminele wereld van drugs, gewetenloze misdaden, liquidaties en de incompetentie van het justitiële bestel.

‘De vele voorbeelden van veronachtzaming, arrogantie, afwijzing en onheuse bejegening door opsporingsambtenaren maken dit boek tot een signaal dat de betrokken instanties onmogelijk kunnen negeren.’
Rudie Kagie, journalist.

Carmen Elskamp is moeder van twee kinderen en werkt als maatschappelijk werkster en systeemtherapeut. Op een eerlijke en rauwe manier laat zij zien hoe haar zoon Nerlinio, een zeer talentvolle profvoetballer, afgleed naar de onderwereld. Tijdens haar zoektocht bond ze dapper en vasthoudend de strijd aan met de bureaucratie van politie en justitie. Haar nauwkeurige reconstructie -vanaf de vermissing tot die fatale dag- is een boek geworden over de onvoorwaardelijke liefde van een moeder.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Carmen Elskamp is moeder van twee kinderen en werkt als maatschappelijk werkster en systeemtherapeut. Op een eerlijke en rauwe manier laat zij zien hoe haar zoon Nerlinio, een zeer talentvolle profvoetballer, afgleed naar de onderwereld. Tijdens haar zoektocht bond ze dapper en vasthoudend de strijd aan met de bureaucratie van politie en justitie. Haar nauwkeurige reconstructie -vanaf de vermissing tot die fatale dag- is een boek geworden over de onvoorwaardelijke liefde van een moeder.inhoudsopgaveInhoudInhoud 9
Voorwoord 11
De vermissing en de groeiende onzekerheid 15
I De geboorte van een voetballer 19
II Remigreren of niet? 33
III Een zwarte bladzijde in de geschiedenis
van Suriname 45
IV School en voetbalcarrière 52
V Een nieuw millennium - Eeuwwisseling
in Suriname 101
VI Vermissing - De zoektocht en criminele praktijken 153
VII Zoekacties 173
VIII Slotfase: Nerlinio vermoord 203
Slotwoord 246

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: