Winst is goed, werk is beter

Een eigenzinnige kijk op leiderschap met maatschappelijke waarde als uitgangspunt

Johan van den Elzen

gebonden: € 18.99
ISBN: 9789461263414, geïllustreerd, 128 blz., April 2019
Formaat: 19.1 (h) x 13.6 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 248 gram.

Uitgever: Uitgeverij Dialoog

beschrijving

Zakelijk succes wordt in de toekomst niet meer bepaald door geld maar door morele waarden. De winnaars van morgen hebben een dienende rol en zorgen ervoor dat hun eigen belangen in dienst staan van mens en milieu.

Onze economie draait nu om het behalen van zo veel mogelijk winst. Dominant hierbij is het Angelsaksische denken. Volgens Johan van den Elzen zou het precies omgekeerd moeten zijn, want de economie, dat zijn wij. Hij voorspelt een toekomst waarin bedrijven, banken en overheden niet meer streven naar winstmaximalisatie, maar naar het creëren van maatschappelijke waarde.

In dit boek beschrijft de auteur de contouren van de onderneming nieuwe stijl. Hij beantwoordt vragen die de komende jaren steeds belangrijker zullen worden. Om welke waarden draait het in de toekomst? Mag je nog winst maken? En hoeveel? Welke eigenschappen heeft de baas van een dergelijke onderneming? Welke overtuigingen passen daarbij? Welke waarden en normen?

Johan van den Elzen is adviseur. Hij was hiervoor CEO van Movares. Hij is lid van de directie van Start Foundation en actief als commissaris en adviseur bij diverse bedrijven.

Inkijkexemplaar:

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: