De groene illusie

Waarom we het klimaat niet kunnen redden met een paar windmolens en zonnepanelen

Maarten van Andel

 
 
paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789461263094, geïllustreerd, 128 blz., September 2018
Formaat: 21.5 (h) x 13.7 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 246 gram.

Uitgever: Uitgeverij Dialoog

trefwoorden: co2;klimaatverandering;opwarming;klimaat

beschrijving

Als we de klimaatdoelstellingen in 2030 willen halen, dan hebben we niet genoeg aan groene energie. Het lukt alleen als we kernenergie heroverwegen, fossiele brandstoffen slimmer gebruiken en bovendien inleveren op ons luxe leventje.

Klimaatactivisten hebben windmolens en zonnepanelen heilig verklaard, maar alleen daarmee kunnen we het klimaat niet redden. Ons milieu is volgens Maarten van Andel te belangrijk om over te laten aan dogmatische denkers die feiten en fictie niet uit elkaar houden.

De groene illusie is een boek met kritische vragen en nuchtere feiten over zonnepanelen en kernenergie, elektrische auto's en aardolie. Een eye-opener voor iedereen die zich heeft laten overtuigen door de propaganda van klimaatactivisten en de groene industrie. En een wake-up call voor wie denkt dat de klimaatdoelen haalbaar zijn als we blijven autorijden, vliegen en shoppen.

Maarten van Andel heeft jarenlange ervaring als ingenieur en manager in de high-tech-industrie. Voor internationale energie- en duurzaamheidsprojecten heeft hij samengewerkt met wetenschappers en deskundigen van bedrijven, overheden en onderzoeksinstellingen. Van Andel noemt zichzelf klimaatneutraal: hij is even bezorgd over het klimaat als over de maatregelen die het klimaat moeten redden.

Inkijkexemplaar:

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: