Managen of niet, dat is de vraag

Lastige dilemma’s op je werk? Vraag het Shakespeare

Wiemer Renkema

 
 
gebonden: € 21.50: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789461262387, geïllustreerd, 192 blz., August 2017
Formaat: 17.1 (h) x 12.2 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 271 gram.

Uitgever: Haystack, Uitgeverij

beschrijving

Last van politieke spelletjes, ijdele managers of tegenvallende resultaten? Je vindt de antwoorden op de lastigste zakelijke dilemma's in het werk van Shakespeare.

In Managen of niet, dat is de vraag laat Wiemer Renkema zien wat we kunnen leren van 's werelds grootste toneelschrijver, William Shakespeare. Zijn lessen over leiderschap, diversiteit, authenticiteit en communicatie in stukken als Macbeth en Hamlet zijn nog altijd actueel. Er is veel veranderd in vierhonderd jaar, maar niet op het gebied van ambitie en bedrog, wantrouwen en verlangen.

In vijf bedrijven ontdek je wat je over leiderschap kunt leren van Henry V, wat Lady Macbeth zegt over diversiteit, hoe Cordelia haar integriteit probeert te bewaren, wat koning Lear je kan vertellen over communicatie en hoe Othello een promotie verprutst.

Wiemer Renkema is arbeids- en organisatiesocioloog en fervent amateur toneelspeler. Hij is de drijvende kracht achter To be Training & Consulting, een innovatief HR-adviesbureau. Verder geeft hij lezingen en trainingen over dilemma's op het werk aan de hand van Shakespeare en is hij docent aan de Haagse Hogeschool. Wiemer werkte jarenlang in diverse HR-managementposities voor grote internationale bedrijven als Arcadis, TNT en Mercer.

Inkijkexemplaar:

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: