Leiderschapskramp

een pleidooi voor vertrouwen en vernieuwing

Harry de Ruiter

paperback/ gebrocheerd: € 28.95: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789461262295, geïllustreerd, 304 blz., March 2017
Formaat: 21.5 (h) x 13.5 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 457 gram.

Uitgever: Uitgeverij Dialoog

beschrijving

Leiderschapskramp is de grootste bedreiging voor vernieuwing in organisaties. De enige oplossing is meer vertrouwen.

In veel organisaties heerst een angstcultuur. Medewerkers kleuren binnen de lijntjes om conflicten of zelfs ontslag te voorkomen. Hierdoor worden doelen niet gehaald en reageren leidinggevenden door de teugels strak aan te spannen. Dit is een vicieuze cirkel en een bedreiging voor vernieuwing.

Toekomstgerichte, wendbare organisaties vragen juist om medewerkers die creatief zijn en eigenaarschap tonen. Leidinggevenden kunnen dit bevorderen door sociale vernieuwing door te voeren. Dat lukt alleen als vertrouwen een onderdeel wordt van het DNA van de organisatie, en dat is een verantwoordelijkheid voor het management, de toezichthouders en medezeggenschap.

In dit boek legt interim-verandermanager Harry de Ruiter een open zenuw van ondernemingen bloot: hij laat zien hoe ongezonde arbeidsverhoudingen een rem vormen op de kansen van bedrijven en reikt een groeimodel aan voor sociale vernieuwing met vertrouwen als stuwende kracht in de samenwerking.

Harry de Ruiter is verander-regisseur met een achtergrond in arbeidsrecht, psychologie en bedrijfskunde. Hij adviseert organisaties, verzorgt bedrijfstrainingen en voegt de daad bij het woord als interim-manager in verandertrajecten.

Inkijkexemplaar:

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: