Corfu

Bartho Hendriksen; Leo Platvoet

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 16.00

ISBN: 9789461230584, geïllustreerd, 88 blz., September 2019
Formaat: 20.2 (h) x 13.3 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 211 gram.

Uitgever: Vrije Uitgevers, De

serienaam/reeks: Odyssee Reisgidsen

trefwoorden: griekenland, griekse eilanden, reisgids griekenland, ionische eilanden, korfoe, paxos, ant

beschrijving

Olijfbossen en cipressen

De Odyssee Reisgids Corfu (Korfoe) laat je kennismaken met een eiland vol groene valleien, eindeloze stranden, fraaie paleizen, verborgen kloosters en schilderachtige dorpen. Kérkira, de monumentale hoofdstad, is een mix van Venetiaanse, Britse Franse en moderne Griekse invloeden. De stad is rijk aan forten, musea, kerken en herinneringen aan het antieke Corfu.
Corfu een groen eiland en biedt wandel- en fietsliefhebbers voldoende uitdagingen. Het rustige binnenland biedt onverwachte ontmoetingen met eilandbewoners die bezoekers gastvrij verwelkomen in een traditioneel kafenío of taveerne waar traditionele gerechten nog niet verdrongen zijn door fastfood.

- witte stranden, diepblauwe zee en bosrijke hellingen
- authentieke dorpen en stadjes
- in de voetsporen van Odysseus
- typische eilandsfeer

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Bartho Hendriksen studeerde aardrijkskunde en biologie aan de Lerarenopleiding te Utrecht. Sinds 1989 is hij werkzaam als toeristisch journalist. Samen met Leo Platvoet schreef hij zestien gidsen in de serie Odyssee Reisgidsen. Ook schreef voor Capitool, Marco Polo en de ANWB diverse reisgidsen over binnen- en buitenlandse bestemmingen. Als reisjournalist bezocht hij tal van bestemmingen, maar het liefst gaat hij op reis naar het Verenigd Koninkrijk en Griekenland.

Leo Platvoet studeerde sociologie en was gedurende 35 jaar actief in de politiek als partijbestuurder, gemeenteraadslid, Eerste Kamerlid en de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa. Tussen 1986 en 2002 schreef hij samen met Bartho Hendriksen zestien delen in de serie Odyssee Reisgidsen. Daarna ontwikkelde hij n het (digitale) Odyssee concept en is thans vooral actief voor Odyssee als redacteur.
inhoudsopgaveEen schets van Corfu
Corfu verkennen 7
Odyssee’s aanraders Corfu 9

Kérkira en omgeving
Kérkira verkennen 10
Oude stad 12
Nieuwe stad 24
Kanóni 27
Sarandë en omgeving 31
Praktische informatie Kérkira 33

Corfu van streek tot streek
Midden-Corfu 37
Noordoost-Corfu 49
Noordwest-Corfu 57
Zuid-Corfu 67
Paxí en Antípaxi
Paxí verkennen 71

Achtergrondinformatie
Landschap en bevolking 74
Geschiedenis van Corfu in het kort 76
Politiek en samenleving 81
Cultuur 83

Praktische informatie Corfu
Corfu van A tot Z 86
Overnachten 89
Eten en drinken 90
Praktisch ABC 93
toelichting‘De Odyssee Reisgids Corfu (Korfoe) laat je kennismaken met een eiland vol groene valleien, eindeloze stranden, fraaie paleizen, verborgen kloosters en schilderachtige dorpen. Kérkira, de monumentale hoofdstad, is een mix van Venetiaanse, Britse Franse en moderne Griekse invloeden. De stad is rijk aan forten, musea, kerken en herinneringen aan het antieke Corfu.’
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.