Het meisje dat nooit fouten maakte

Mark Pett; Gary Rubinstein

 
 
gebonden: € 15.50
ISBN: 9789461182524, geïllustreerd, 32 blz., July 2018
Formaat: 28.7 (h) x 22.2 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 421 gram.

Uitgever: Bazalt Educatieve Uitgaven

redactie: Bazalt

illustrator: Mark Pett

vertaald door: Pascale Kopmels

beschrijving

Isabella heeft nog nooit een fout gemaakt. Ze vergeet nooit haar hamster te voeren, ze draagt nooit verschillende sokken en ze vergeet nooit haar huiswerk te maken. Nadat ze bijna een fout maakt, wordt ze bang dat ze tijdens de toneelvoorstelling een fout zal maken. Dit hartverwarmende verhaal zal ieder perfectionistisch kind laten zien dat het juist belangrijk is om fouten te maken als je iets wilt leren.

Bij dit boek is ook een lesplan ontwikkeld. Dit kun je downloaden op www.bazalt.nl/lesplan-hetmeisje

“Wat leuk dat er nu een boek is voor kinderen waarbij een mindset shift wordt beschreven. Op een hele leuke manier worden kinderen meegenomen in een verhaal waarbij ze leren dat het niet alleen gaat om het dingen goed doen en dat fouten maken mag! Heel toegankelijk en herkenbaar voor kinderen. Een echte aanrader voor leerkrachten die in hun klas bewust bezig zijn met het gedachtegoed achter growth mindset.”
Belinda Herrewijn en Esther Monfils, De Praktijk4Kids in Alphen aan den Rijn (auteurs Breinhelden)

“Een mooi boek met prachtige illustraties die de belevingswereld laten zien van een meisje dat het gevoel heeft dat ze geen fouten mag maken. Het is een mooie eerste bewustwording voor kinderen die de druk voelen om ALTIJD-ALLES-METEEN goed te doen.”
Sandra van Aalderen, senior onderzoeker bij Hogeschool Saxion in Deventer

Inkijkexemplaar:

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: