Ken je brein!

en haal eruit wat erin zit

Joann Deak; Terrence Deak

paperback/ gebrocheerd: € 18.00
ISBN: 9789461182470, geïllustreerd, 72 blz., March 2018
Formaat: 24.4 (h) x 17.3 (b) x 0.7 (d) cm. Gewicht: 267 gram.

Uitgever: Bazalt Educatieve Uitgaven

illustrator: Freya Harrison

beschrijving

Ken je brein! is het interessante vervolg op het populaire prentenboek Je Fantastische Elastische Brein. Het geeft tieners op een leuke manier inzicht in de werking en groeikracht van hun brein. Bij dit boek is een gratis lesplan ontwikkeld voor leraren: zie www.bazalt.nl/lesplan-brein.

Korte inhoud:
Wat weet jij van je brein? Dat je hersenen lijken op een walnoot? Dat ze sneller werken dan de snelste supercomputer? Maar hoe werken ze dan?
Je brein groeit en ontwikkelt zich. Nu jij een tiener bent, verandert er van alles in je lichaam. Ook je brein verandert. Je gaat andere dingen leuk vinden dan toen je klein was. En je begrijpt moeilijke zaken ineens beter. Sommige dingen zijn juist lastiger te snappen. Zoals heftige gevoelens als je gaat puberen. En waarom je misschien alsmaar wilt uitslapen. Het goede nieuws is dat je zélf invloed hebt op de ontwikkeling van je hersenen. Bijvoorbeeld door goed voor jezelf te zorgen, veel nieuwe dingen te leren en niet op te geven als het lastig wordt, kun je je brein sterker maken.
In dit boek lees je hoe de veranderingen in je brein ontstaan en wat jij daarmee kunt doen. Zo haal je eruit wat erin zit!

Hoe krijg je jongeren enthousiast om te lezen over de werking van hun brein? Geef ze dit boek en ze zijn geïnteresseerd! Een duidelijk, aansprekend, helder geschreven en rijk geïllustreerd boek, dat menig jongere zal aanspreken.
- Léone Heideman, hoofd Beleid en Advies bij De Haagse Scholen

Inkijkexemplaar:

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: