Hoofdzaak

thriller

Mariska Overman

 
 
paperback/ gebrocheerd: € 5.00
ISBN: 9789461092397, 300 blz., April 2017 UITVERKOCHT!

Uitgever: De Crime Compagnie

beschrijving

Specialist Postmortale zorg Isabel Dieudonné heeft twee jaar geleden haar werk als rechercheur vaarwel gezegd na een heftige zaak. Tot nu. Haar halfbroer, rechercheur David Nichols, roept haar hulp in als hij een hoofd op zijn keukentafel vindt. Van wie is dat hoofd? Waarom ligt het in zijn keuken?

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatEr ligt een hoofd op de keukentafel. Niet zomaar een tafel, maar de tafel van rechercheur David. Van wie is dat hoofd en waar is de rest van het lichaam? Vertrekpunten te over voor Peters team waartoe ook David hoort.

Hoofdzaak, het debuut van Mariska Overman, is knap geconstrueerd. Niet al te veel rimram eromheen - zelfs de stad waar het zich afspeelt, blijft anoniem - en een nogal ontregelde thuissituatie van David: zijn halfzus Isabel doet als oud-rechercheur mee, haar zus Lenette is een stoorzender.

Het antwoord op de vraag wie het slachtoffer is, komt al gauw en op ludieke wijze. Maar op het waarom van Davids tafel blijft het antwoord lang uit. Heeft het iets te maken met zijn politiewerkzaamheden? Overman houdt de spanning er knap in. Hoofdzaak doet nu al uitkijken naar een opvolger.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: