Handboek voor de classificatie van psychische stoornissen (DSM-5)

gebonden: € 156.95: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789461059598, 1211 blz., April 2014
Formaat: 24.8 (h) x 18.1 (b) x 6.8 (d) cm. Gewicht: 2226 gram.

Uitgever: Uitgeverij Boom

vertaald door: Michiel W. Hengeveld

beschrijving

Voor het eerst in Nederlandse vertaling
De nieuwe editie van de Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, de DSM-5, is het resultaat van een wereldwijd debat tussen honderden psychiaters en experts. Meer dan tien jaar lang werkten zij aan deze toonaangevende publicatie, en opvolger van de DSM-IV(-TR). Voor het eerst wordt nu het complete handboek in het Nederlands vertaald.

Systematisch en volledig handboek
De DSM-5 is een standaardwerk dat psychische stoornissen definieert en classificeert. Het biedt een systematische onderverdeling van psychische stoornissen, van de meest voorkomende tot de zeldzaamste, met alle bijbehorende criteria.

Auteurs
De DSM-5 is een publicatie van de American Psychiatric Association (APA). De Engelstalige editie verscheen in mei 2013. De Nederlandse vertaling zal verschijnen in april 2014. Deze wordt gesuperviseerd door prof.dr. Michiel W. Hengeveld, psychiater, auteur van het standaardwerk Het psychiatrisch onderzoek.

Voor wie?
De Nederlandse vertaling van de DSM-5 bedient een zeer ruime doelgroep, zoals psychiaters, psychologen, (ortho)pedagogen, professionals in de ggz, (huis)artsen, verpleegkundigen, psychosociaal werkenden en studenten in opleiding tot deze beroepen. Voor hen is de DSM-5 een onmisbaar handboek.

Inkijkexemplaar:

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: