Nibelungenlied

een middeleeuws epos over liefde en wraak

paperback/ gebrocheerd: € 32.50: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789461053039, geïllustreerd, 300 blz., May 2011
Formaat: 22.0 (h) x 14.0 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 561 gram.

Uitgever: Boom Uitgevers Amsterdam

redactie: Jaap van Vredendaal

beschrijving

Dit fascinerende epos over liefde, trouw, verraad en wraak verschijnt in de zomer van 2011 in integrale vertaling. Vertaler Jaap van Vredendaal bezorgde een sprankelende vertaling in hedendaags Nederlands van deze onbetwiste klassieker uit de wereldliteratuur.

Het Nibelungenlied vertelt het tragische en gewelddadige verhaal van de ‘held uit Nederland’ Siegfried, de schone Kriemhilde en de sluwe Hagen. Behalve van de vele intriges en verwikkelingen verhaalt het van de mysterieuze schat van de Nibelungen, door Siegfried veroverd, en vervolgens weer in de vergetelheid verdwenen.

Het omstreeks 1200 op schrift gestelde verhaal heeft vele generaties lezers geboeid en geïnspireerd. Wagners Der Ring des Nibelungen en Tolkiens The Lord of the Rings zijn slechts enkele voorbeelden van de enorme culturele doorwerking van dit epos. De nieuwe vertaling is gebaseerd op de als meest authentiek beschouwde versie van het handschrift, is geïllustreerd met middeleeuwse afbeeldingen en bevat een verhelderende inleiding van de vertaler.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: