Van probleem naar oplossing set TB + WB

in vijf stappen naar psychisch evenwicht

Paul Rijnders; Els Heene; Frederik Boone

 
 
paperback/ gebrocheerd: € 28.30: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789461052209, July 2013
Formaat: 29.7 (h) x 21.0 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 287 gram.

Uitgever: Boom

serienaam/reeks: Cure & care development

beschrijving

Behandelprotocol voor de eerste lijn
Met dit behandelprotocol kunt u volwassenen met milde tot matige psychische klachten behandelen in een beperkt aantal sessies. Daarmee is het zeer geschikt voor professionals in de eerstelijnspsychologische zorg, zoals praktijkondersteuners (POH). Van probleem naar oplossing is een praktische aanvulling op het handboek, Kortdurende psychologische interventies voor de eerste lijn (KPI).

Behandeling in vijf stappen
Dit behandelprotocol is de verdere uitwerking en vervanger van het eerder uitgebrachte KPI - stappenplan voor volwassenen. Waar dat stappenplan uitgaat van acht sessies, is Van probleem naar oplossing gebaseerd op vijf stappen. Door de terugtredende overheid komen de behandelingskosten steeds meer voor rekening van de patiënt, die daarom snel en blijvend resultaat wil. Dit behandelprotocol is ontwikkeld als antwoord op deze ontwikkelingen.

Minder sessies, maar wel met resultaat
Van probleem naar oplossing is een hulpmiddel voor patiënt en therapeut om samen efficiënt en effectief psychische klachten te behandelen. De patiënt doorloopt zo veel mogelijk zelfstandig, terwijl de professional op een aantal momenten de patiënt ondersteunt. De therapeut legt uit en adviseert, motiveert, stimuleert en ziet toe op de uitvoering en de evaluatie. De patiënt kan hiermee op korte termijn een positief resultaat boeken.

Inhoud: Therapeutenboek en Werkboek
Het therapeutenboek en werkboek zijn samen als set beschikbaar; het werkboek is daarnaast los verkrijgbaar.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: