Burn-out

een nieuwe benadering

Clémence Leijten; Armando Theunisse; Paul Maasen

paperback/ gebrocheerd: € 30.70: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789461051660, geïllustreerd, October 2012
Formaat: 21.0 (h) x 14.0 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 390 gram.

Uitgever: Boom uitgevers Amsterdam

beschrijving

Burn-out is een psychologische term voor het gevoel opgebrand te zijn, ofwel geen energie of motivatie meer vinden voor dagelijkse bezigheden en werk. In dit boek wordt ingezet op een 'nieuwe' manier van leven en werken.
De auteurs behandelen in dit boek de vele facetten van het re-integratieproces. Zij beschrijven de ziekte en haar oorzaken, gaan uitgebreid in op wat zij noemen 'de bipolaire behandeling' en richten zich vervolgens op de belangrijkste aspecten van de terugkeer naar het werk. Elk hoofdstuk sluit af met een oefening. Het boek besluit met het levensverhaal van een man die burn-out is geraakt en succesvol is teruggekeerd naar zijn werk.

Clémence Leijten (agoge) en Armando Theunisse (registerpsycholoog NIP/Gezondheid) hebben tientallen jaren praktijkervaring met de therapeutische behandeling van mensen met burn-out en assertiviteit en maatschappelijk functioneren. Zij schreven eerder Alles bereikt en toch niet gelukkig (2006) en De kracht van burn-out (2008), verschenen bij uitgeverij Ten Have.

Paul Maasen is docent aan de Hogeschool Utrecht. Hij begeleidt collega's die burn-out zijn geweest bij hun reintegratie.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: