Verandering van tijdperk

Nederland kantelt

Jan Rotmans; Martijn Jeroen Linden; Helen Toxopeus; Sandra Verbruggen

 
 
gebonden: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789461040350, geïllustreerd, 180 blz., November 2014
Formaat: 23.6 (h) x 17.0 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 597 gram.

Uitgever: Aeneas, Uitgeverij Voor Vakinformatie

redactie: Ellen van Brummelen; Joop van Vlerken

beschrijving

Nederland zal de komende decennia transformeren naar een nieuwe samenleving waarin de machtsverhoudingen zoals we die nu kennen radicaal zijn omgegooid. Dit is geen idealistisch vergezicht, maar de onontkoombare uitkomst van de kantelperiode waarin Nederland zich nu bevindt.

In 'Verandering van tijdperk', de opvolger van de bestseller 'In het oog van de orkaan', beschrijft Jan Rotmans ook de nieuwe sectoren onderwijs en financiën en geeft daarmee een compleet beeld van Nederland in transitie.

Rode draad is dat alle maatschappelijke sectoren hun houdbaarheidsdatum naderen, omdat de mens niet langer centraal staat. Mensen ontwikkelen zelf alternatieven en voeren die uit. Samen vormen zij de beweging van onderop, essentieel voor de transitie naar een beter aangepaste samenleving en economie.

Jan Rotmans geeft in 'Verandering van tijdperk' een concreet en soms ontluisterend beeld van de heftige botsing tussen de gevestigde orde en de opkomende nieuwe orde. Dit boek laat zien wat ons te wachten staat en biedt inspiratie omdat in deze kantelperiode ieder individu en elk initiatief telt; eenieder kan juist nu het verschil maken.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Prof.dr.ir. Jan Rotmans is hoogleraar transitiekunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en internationale autoriteit op het gebied van transities en duurzaamheid. Oprichter van ICIS, DRIFT en Urgenda. Is wetenschappelijk nieuwsgierig en maatschappelijk gedreven, professor en progressor, friskijker en dwarsdenker, koploper en kantelaar.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: