De Bourgondiërs

Bart van Loo

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De Bourgondiërs

gebonden: € 34.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789403139005, 560 blz., December 2018
Formaat: 23.8 (h) x 16.3 (b) x 4.4 (d) cm. Gewicht: 1033 gram.

Uitgever: Bezige Bij b.v., Uitgeverij De

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

'Een proeve van groot meesterschap' - Frits van Oostrom

'Vol cliffhangers en aangrijpende passages. Onweerstaanbaar' - Herman Pleij

De Bourgondiërs vertelt de geschiedenis van de vroege Nederlandse eenwording. Het is een wonderlijk relaas van ontbolsterende
steden, ontwakend individualisme en uitstervende ridderidealen. Van schizofrene koningen, doortastende hertogen en geniale kunstenaars.
Terwijl de Bourgondische hertogen met veldslagen, huwelijken en hervormingen de versnipperde Lage Landen tot één geheel smeedden, ontstonden onder hun impuls de onvergetelijke werken van Klaas Sluter, Jan van Eyck en Rogier van der Weyden.

Bart Van Loo’s even spannende als leerrijke verkenning van de middeleeuwen groeit gaandeweg uit tot een wervelende cultuurgeschiedenis.
Meeslepend en erudiet vertelt hij waar wij vandaan komen. Als geen ander weet Van Loo bevlogenheid, humor en kennis van zaken te combineren.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingMeesterverteller Bart van Loo neemt de lezer op sleeptouw langs duizend jaar Europese geschiedenis. Zijn zoektocht voert hem naar het ontstaan van de Nederlanden in de vijftiende eeuw. En wat blijkt? De Lage Landen zijn een Bourgondische uitvinding.recensie citaatBart van Loo is terug en hij ontpopt zich opnieuw tot rasverteller. Van Loo is de perfecte gids door het verleden. Het is alsof we erbij zijn.recensie citaatBart van Loo is in topvorm. De Bourgondiërs leest als een trein en komt aan als een mokerslag. Een meesterwerk.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

De Bourgondiërs

paperback/ gebrocheerd: € 25.00
De prachtige paperbackeditie van 'De Bourgondiërs'

Meer boekennieuws op Facebook.