De lessen van ubuntu

De Afrikaanse filosofie voor een gelukkig leven

Mungi Ngomane

 
 

gebonden: € 19.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789402704273, geïllustreerd, 256 blz., October 2019
Formaat: 22.2 (h) x 14.6 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 589 gram.

Uitgever: HarperCollins

vertaald door: Elisabeth van Borselen

beschrijving

Een Afrikaans gezegde luidt: ‘Wijzen bouwen bruggen, en dwazen bouwen muren.’ Dus hoe leren we, in een tijd waarin mensen steeds meer van elkaar vervreemden, om bruggen te bouwen? Ubuntu is hierop het antwoord.

Als kleindochter van Nobelprijswinnaar Desmond Tutu had Mungi Ngomane dagelijks te maken met deze levensfilosofie uit Zuid-Afrika, de regenboognatie van haar grootvader en Nelson Mandela. De term komt uit het Xhosa en betekent dat iedereen verbonden is met elkaar:

In dit boek deelt Mungi de wijsheid van ubuntu – zoals luisteren, tolerantie, het goede in mensen zien en de bereidheid om te vergeven – om ons te helpen de relaties met onze partners, vrienden, familie en collega’s te verbeteren.

Mungi Ngomane werkt voor verschillende mensenrechtenorganisaties en is daarnaast beschermvrouwe van de Tutu Foundation. Ze studeerde internationale studies en diplomatieke betrekkingen in Londen en woont tegenwoordig in de VS.

Meghan Markle is geïnspireerd door de lessen van ubuntu. De royal spreekt over ubuntu in haar speech tijdens het koninklijk bezoek van Harry en Meghan aan Zuid-Afrika.

Over De lessen van ubuntu

'Een prachtig boek.' - Nouveau

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.