De Canon van Traagheid

Filosofische gedichten

Leni Tas

 
 

gebonden: € 26.68: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789402180817, 131 blz., September 2018 UITVERKOCHT!

Uitgever: Brave New Books

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

De rijmloze filosofische gedichten van "De Canon van Traagheid" stromen voort uit de oorsprong van het trage Goed en spiegelen lichtende wijsheid naar eenieder die erdoor geraakt wil worden. Innerlijke vertraging en maatschappelijke versnelling vormen de twee dynamische tegendelen, waarmee de hedendaagse mens existentieel en met betrekking tot diens lijden steeds meer te maken heeft. De traagheid van het goede leven neemt in deze bundel gedichten centraal de vorm aan van de slak. Het is de filosofische mens, die als een ware slak, zijn levensgang gaat en daarbij traag denkend en handelend het leven bevraagt en aangaat, al begrenzend diens dikke ik. Innerlijke vertraging vindt dan plaats en deze betreft het contemplatief in de innerlijke schulp kruipen, terwijl niets ongedaan blijft en het Goede in de wereld verschijnt.

Leni Tas studeerde Humanistiek aan de Universiteit voor Humanistiek te Utrecht en publiceerde voorheen deze reeks gedichten in afzonderlijke bundels "Als de Gang van de Slak" en "Zoals de Slak in haar Schulp kruipt". Daarnaast is van diens hand het filosofisch essay "Traagheid in de Filosofische Praktijkvoering" verschenen. Zie voor meer informatie: www.lenitas.nl.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

De Canon van Traagheid

paperback/ gebrocheerd: € 20.51
De rijmloze filosofische gedichten van "De Canon van Traagheid" stromen voort uit de oorsprong van het trage Goed en spiegelen lichtende ...

Meer boekennieuws op Facebook.