Jongelui, gaat u zitten!

onderwijs is net zo leuk als je het zelf maakt

Johann van Rossum

gebonden: € 28.00: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789402145847, geïllustreerd, 214 blz., February 2017
Formaat: 24.1 (h) x 16.1 (b) x 2.8 (d) cm. Gewicht: 486 gram.

Uitgever: Johann van Rossum

beschrijving

Johann van Rossum (1948), bioloog en illustrator, was ruim veertig jaar docent aan een vmbo-school in de vakken biologie, Nederlands, verzorging, handel & administratie, zorg & welzijn en technologie. Vijfentwintig jaar actief in de sledehondensport, een enthousiast handboogschutter en zeekajakker. Zet na de pelgrimstocht naar Noord-Spanje zijn eerste schreden als auteur.
Ik heb een van de leukste banen gehad en er heel veel plezier aan beleefd. Maar het was niet altijd prettig of gemakkelijk. Soms verdrietig en een paar keer knap vervelend. Ik kwam met al deze verhalen thuis. Mijn gezin, mijn collega’s en mijn vrienden hoorden ze aan. Ik schreef ze nu toch maar eens op.
Mijn bron van inspiratie waren eenenveertig docentenagenda’s.

Wanneer de rust is wedergekeerd, gaat de deur opnieuw open en Claire haast zich naar binnen. "Wat dacht je: ik kom wat later, dat staat deftig?" "Ik moest me even omkleden, meneer. Ik had dezelfde blouse aan als Dominique en nu we die klassenfoto maken." "Heb je dan een reserveblouse bij je?", ik verbaas me over niets meer. "Nee, mijn moeder is die komen brengen. Ik heb haar gebeld." Ik verbaas me écht over niets meer!

Inkijkexemplaar:

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: