De middeleeuwers

Mannen en vrouwen uit de Lage Landen, 450-900

Luit van der Tuuk; Leon Mijderwijk

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De middeleeuwers

paperback/ gebrocheerd: € 23.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789401917384, geïllustreerd, 256 blz., November 2020
Formaat: 22.9 (h) x 15.1 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 389 gram.

Uitgever: Omniboek

beschrijving

'De middeleeuwers' van Luit van der Tuuk en Leon Mijderwijk werpt nieuw licht op de mensen uit de middeleeuwen. Een onbekend graf dat opeens van een belangrijk koning blijkt te zijn, een verloofde die met een vloot haar vluchtende bruidegom achterna gaat, en een adellijke vrouw die weigert te trouwen en haar intrek neemt in het klooster; het zijn verhalen die tot de verbeelding spreken. Maar wat weten we nu werkelijk van de mensen die in de vroege middeleeuwen leefden? Luit van der Tuuk en Leon Mijderwijk nemen de lezer aan de hand van verschillende personages uit Nederland en België mee op reis in de tijd. Maak kennis met koningen, priesters, herbergiers, barden en boeren, en ontdek het doen en laten van toen. Op basis van archeologische kennis en schriftelijke bronnen geven Van der Tuuk en Mijderwijk een dynamische indruk van de middeleeuwse belevingswereld. De vroegmiddeleeuwse samenleving was namelijk complex, divers en voortdurend in beweging, en ze blijkt zeker niet zo donker als vaak gedacht.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Luit van der Tuuk (1954) is conservator van Museum Dorestad en schreef een tiental boeken over de vroege middeleeuwen, waaronder ‘De Friezen’, ‘De eerste Gouden Eeuw’ (bekroond met de W.A. van Es-prijs) en ‘De Franken in België en Nederland’.

Leon Mijderwijk (1975) is educatief uitgever en recensent en schrijft o.a. voor ‘Detectormagazine’, ‘Filatelie’ en digitaal magazine Toen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.