De gouden eeuw van de Romeinen in de Lage Landen

Tom Buijtendorp

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De gouden eeuw van de Romeinen in de Lage Landen

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789401917193, 240 blz., February 2021
Formaat: 21.6 (h) x 14.1 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 373 gram.

Uitgever: Omniboek

beschrijving

In ‘De gouden eeuw van de Romeinen in de Lage Landen’ beschrijft Tom Buijtendorp de bloeiperiode van Germania Inferior. Na een zware crisis beloofde keizer Hadrianus een gouden eeuw die daadwerkelijk volgde. Gedreven door nieuwe ontdekkingen duikt Tom Buijtendorp in deze intrigerende periode en vergeet daarbij niet de rauwe kantjes. Hij neemt de lezer mee door de Lage Landen, inclusief nog nauwelijks bekende plekken waar de Romeinse bloei tot leven komt: in een welvarend Limburg, graanrijk Tongeren en dynamisch grensgebied, langs oude havens, snelle wegen en luxueuze villa’s. Met goud, weelderige fresco’s en warme baden die uitnodigen zelf te gaan kijken. ‘De gouden eeuw van de Romeinen in de Lage Landen’ van Tom Buijtendorp is een rijk geïllustreerd boek, vol foto’s en kaarten, over een fascinerende periode in de geschiedenis van deze streken.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Tom Buijtendorp (1962) werkte jarenlang als journalist voor NRC Handelsblad en Quote en was werkzaam als stragetisch adviseur in het bedrijfsleven. Hij promoveerde aan de VU op een proefschrift over Forum Hadriani. Hij publiceert regelmatig over archeologie, historie en bestuur.

recensie citaat

'Tom Buijtendorp heeft er een mooi, toegankelijk verhaal van gemaakt.'

recensie citaat

'Tom Buijtendorp verstaat de kunst om kleine dingen te zien die anderen niet zien. Of waar ze achteloos hun schouders over hebben opgehaald. In het nieuwe boek van de klassieke archeoloog, De Gouden eeuw van de Romeinen in Nederland, kunnen die kleine dingen, een schijnbaar verkeerd gekopieerd getal bijvoorbeeld, zo maar een nieuwe betekenis krijgen.'

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.