Klassieke liefde

Eros en seks naar Ovidius

Anton van Hooff

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789401916486, geïllustreerd, 336 blz., March 2020
Formaat: 22.8 (h) x 15.0 (b) x 2.8 (d) cm. Gewicht: 490 gram.

Uitgever: Omniboek

beschrijving

In Klassieke liefde gaat Anton van Hooff in op alle aspecten van liefde en seks in de oudheid. Over liefde bij de oude Grieken en Romeinen bestaan hardnekkige vooroordelen, zoals: ‘toen was homoseksualiteit heel gewoon’. Om een reëler beeld te geven volgt Anton van Hooff in dit boek de grote kenner van de liefde, Ovidius, die in zijn Ars amatoria een volledige leergang erotiek geeft. Zijn lessen zijn voor Van Hooff het aanknopingspunt om alle kanten van antieke seksualiteit te verkennen: prostitutie, huwelijk, overspel, geboorteregeling, gelijkgeslachtelijke liefde en tijdelijke en permanente onthouding. Anton van Hooff dient in Klassieke liefde op smakelijke wijze vele lezenswaardigheden op, en laat zien hoe de werken van Ovidius de kunst en literatuur in de afgelopen 2000 jaar hebben beïnvloed.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Anton van Hooff was hoofddocent klassieke geschiedenis aan de Universiteit Nijmegen. Hij publiceerde al een reeks boeken over de klassieke oudheid, waaronder Athene, Klassiek en Nero en Seneca. Bij Omniboek verscheen van hem Het Plakkaat van Verlatinge.

recensie citaat

‘Werkelijk uitmuntend.’ – NRC Handelsblad over Athene

recensie citaat

‘Van Hooff is een uitstekende docent. Hij schrijft helder en onderhoudend en zijn eruditie is overal voelbaar. Zo slaagt hij erin de keizer te doen landen in de context van zijn tijd. In die oude, vreemde wereld is Van Hooff een ideale gids.’ – Trouw over Marcus Aurelius

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.