Tot ziens daarboven

Pierre Lemaitre

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Tot ziens daarboven

paperback/ gebrocheerd: € 25.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789401601931, March 2014
Formaat: 22.5 (h) x 15.0 (b) x 3.8 (d) cm. Gewicht: 700 gram.

Uitgever: Xander Uitgevers B.V.

vertaald door: Liesbeth van Nes

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

De Eerste Wereldoorlog heeft van Frankrijk een ruïne gemaakt. Te midden van de verwoesting proberen Albert en Édouard, soldaten die de verschrikkingen van de loopgraven meemaakten, de draad van het gewone leven weer op te pakken. Beiden zijn ze alles kwijtgeraakt en ze voelen zich bedrogen en verstoten door de maatschappij. Met een bedrieglijk plan besluiten ze het Franse volk een lesje te leren én zelf fortuin te maken. Precies datgene wat Édouard en Albert voor ogen hadden gebeurt: het geld stroomt binnen. Tegen de tijd dat het bedrog aan het licht komt, hebben Édouard en Albert al plannen gemaakt om uit Parijs te vertrekken. Maar zal het de vrienden lukken om het verleden ook echt achter zich te laten?
Tot ziens daarboven is een aangrijpende roman over de gevolgen van de Grote Oorlog en hoe een land de doden herdenkt, maar de overlevende soldaten lijkt te vergeten.

Monumentale roman over de verwerking van een oorlogsverleden. Pierre Lemaitre won met 'Tot ziens daarboven' de Prix Goncourt 2013.

'Slaat in als een bom' - Le Figaro

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Tot ziens daarboven

gebonden: € 29.90
Albert en Édouard hebben de Eerste Wereldoorlog overleefd. Maar daar is ook alles mee gezegd. In een samenleving die de gruwelen van de ...

Meer boekennieuws op Facebook.