Most Wanted

20 jaar lang jagen op voortvluchtige criminelen

Martin Van Steenbrugge

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Most Wanted

paperback/ gebrocheerd: € 19.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789401472609, 208 blz., October 2020
Formaat: 21.1 (h) x 14.1 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 303 gram.

Uitgever: Lannoo

beschrijving

Twintig jaar lang heeft Martin Van Steenbrugge voortvluchtige veroordeelde criminelen opgespoord. Hij deed dat als baas van FAST, het Fugitive Active Search Team van de federale politie. Soms vond hij ze in een duivenlokaal of onder de matras van hun minnares. Vaker leidde de speurtocht naar verre landen waar criminelen zich ten onrechte veilig waanden.

In Most Wanted blikt Van Steenbrugge terug op een bewogen carrière die werd afgesloten met de sensationele arrestatie van het duivelskoppel Lacote-Van Acker. Hij neemt de lezer mee op de jacht naar loslopend wild van uiteenlopende pluimage: moordenaars, verkrachters, maffiabazen, gangsters en drugsbaronnen. Er komen pistolen, snelle auto's en helikopters aan te pas, maar de echte wapens van het FAST zijn geduld, discretie en koelbloedigheid. Van Steenbrugge pakt echter niet alleen uit met successen. Hij legt uit waarom de afgeblazen speurtocht naar een van de zelfmoordterroristen van Zaventem hem zwaar op de maag ligt, en waarom hij als eigenzinnige flik voortdurend overhooplag met zijn hiërarchische oversten. Maar deze professionele memoires starten met een eresaluut aan Martin Bloemperk, het alter ego waarmee Van Steenbrugge als undercoveragent bij de gerechtelijke politie in de onderwereld infiltreerde.

Most Wanted werd opgetekend door journalist Erik Raspoet. Hij maakt al dertig jaar reportages en interviews voor Knack, De Morgen, Humo en Wilfried Magazine, en publiceerde boeken over diverse onderwerpen zoals Bwana Kitoko, burgemeesters en de missionarissen van Scheut. Misdaadjournalist en televisiepresentator Faroek Özgünes schreef het voorwoord.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingDe FAST-commissaris die meer dan 1000 voortvluchtige veroordeelde criminelen onderschepte
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.