Proefdieronderzoek

Naar een genuanceerd beeld over dierproeven

InfoPunt ProefdierOnderzoek (IPPO)

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Proefdieronderzoek

paperback/ gebrocheerd: € 10.00

ISBN: 9789401465762, 80 blz., June 2020
Formaat: 18.1 (h) x 12.0 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 105 gram.

Uitgever: Academia Press

beschrijving

Vaccins, pijnstillers en andere geneesmiddelen: we kunnen ons een leven zonder niet voorstellen. Onze uitzonderlijke gezondheidszorg stoelt op wetenschappelijk onderzoek, waarvan dierproeven nog steeds een belangrijk onderdeel vormen. Maar de argwaan tegenover dierproeven is groot. Al te vaak wordt er in discussies over dierproeven vanuit emoties of op basis van misvattingen gesproken.

Drie wetenschappers verbonden aan het Infopunt Proef dier-onderzoek proberen daar verandering in te brengen. Vanuit hun jarenlange onderzoekservaring in binnen- en buitenland, zowel aan de universiteit als in de farmaceutische sector, pleiten Jeroen Aerts, Liesbeth Aerts en Pieter Vancamp voor transparante communicatie over hoe en waarom proefdieren ingezet worden in biomedisch onderzoek.

Ze leggen uit wat dierproeven zijn, welke dieren ervoor in aanmerking komen, waarvoor ze worden gebruikt en aan welke voorwaarden de experimenten moeten voldoen. Ze staan ook stil bij hoe proefdieronderzoek beter kan en of er geen alternatieven bestaan. Proefdieronderzoek biedt broodnodig inzicht in deze schijnbaar barbaarse praktijken.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingEen genuanceerd beeld over het gebruik van proefdieren
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.