Voor sociale vooruitgang

Professoren op de barricade

Marc Fleurbaey

paperback/ gebrocheerd: € 24.99: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789401459396, 240 blz., May 2019
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 521 gram.

Uitgever: Lannoo Campus

vertaald door: Katrien Meuleman

beschrijving

In een tijd waarin we geteisterd worden door terrorisme, populisme, klimaatproblemen en economische ongelijkheid is het niet vanzelfsprekend om in een betere toekomst te geloven. De maatschappelijke uitdagingen zijn zo complex dat geen enkele wetenschapper in zijn eentje een oplossing kan bedenken.

Voor sociale vooruitgang bouwt verder op een dialoog tussen meer dan driehonderd sociale wetenschappers uit alle delen van de wereld die samenwerkten binnen het International Panel on Social Progress. Het boek bespreekt de sleutelelementen van de samenleving en beantwoordt de vraag hoe we tot betere instellingen en een beter beleid komen. Vrijheid, gelijkheid, rechtvaardigheid en een duurzaam milieu staan daarbij centraal.

Dit boek beschrijft verschillende toekomstscenario's met hun voorwaarden en gevolgen en bundelt veelbelovende ideeën voor verandering. Het resultaat: een hoopgevend manifest dat niet alleen duidelijk maakt dat een betere wereld mogelijk is, maar die ook concreet omschrijft, en iedereen uitnodigt om tot die betere wereld bij te dragen.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingBaanbrekende ideeën over een duurzame toekomst, structurele vrijheid en gelijkheid voor iedereen.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: