Vijd

Het verdriet van het Lam Gods

Jonas Bruyneel

 
 

gebonden: € 21.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789401443241, 256 blz., March 2019
Formaat: 21.0 (h) x 14.0 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 374 gram.

Uitgever: Lannoo

beschrijving

Het Lam Gods is niet alleen een hoogtepunt van de schilderkunst waar al eeuwenlang een zweem van mysterie rond hangt. Het was ook het afscheid van de ambitieuze turfhandelaarsfamilie Vijd, die zich in korte tijd had opgewerkt tot de elite van het Bourgondische Vlaanderen. De Vijds vochten in de Gentse Opstand (1379-1385), waren vriend aan huis bij Filips de Goede en speelden een rol in het leven van Jacoba van Beieren. Ze leverden burchtvoogden, schepenen en militairen. Tegelijk was het een familie als alle andere, die te kampen kreeg met verlies, verdriet en teleurstelling.

Wandel in deze minutieus gedocumenteerde historische roman door de straten van het middeleeuwse Gent, tussen handelaars, schippers en edellieden. Snuif de geuren op van de overstroomde Beverse polders en de bouwplaats van de Sint-Janskerk, de huidige Sint-Baafskathedraal. Vang een glimp op van de belangrijkste hoven van het Bourgondische rijk. En gluur binnen in de ateliers van Hubert en Jan van Eyck, de grootste kunstenaars van hun tijd.

Leef vooral mee met twee generaties van een fascinerende familie die bij momenten genadeloos, bij momenten kwetsbaar, een plaats in de wereld zocht. En die, geconfronteerd met de eindigheid van alles waarvan ze droomden, vooral niet vergeten wilde worden.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingOpkomst en neergang van de familie Vijd, de machtige mecenas achter het Lam Gods
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.