Mijn kind is onhandig

Omgaan met visuomotorische problemen

Wendy Peerlings

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Mijn kind is onhandig

paperback/ gebrocheerd: € 24.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789401438575, 256 blz., February 2018
Formaat: 24.0 (h) x 15.5 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 449 gram.

Uitgever: Lannoo

beschrijving

Waarom maken sommige kinderen niets dan hanenpoten of hebben ze problemen met puzzelen en tekenen? En waarom kunnen ze nooit eens netjes eten met mes en vork? Gedrag dat vroeger 'onhandig' werd genoemd, wijst vaak op een dieper liggende en ernstigere oorzaak: het zijn in vele gevallen deze kinderen die ook kampen met leerproblemen.
In Mijn kind is onhandig gaat Wendy Peerlings in op de vraag hoe ouders en begeleiders kinderen kunnen helpen dit soort van visuomotorische problemen te lijf te gaan. Met een uitgebreid praktisch deel vol spelletjes, oefenmateriaal, tips en werkbladen, dat ouders helpt de vaardigheden van hun kinderen beter te ontwikkelen.
Wendy Peerlings is lector aan de Katholieke Hogeschool Kempen en leidt het Expertisecentrum Psychomotorisch en Leerondersteunend Onderzoek en Remediëring, Explore. Ze is gespecialiseerd in visuomotorische problemen. Die komen onder meer voor bij nagenoeg alle kinderen met ADHD, dyspraxie en ontwikkelingsproblemen, en kunnen ook voorkomen bij kinderen met dyslexie, rekenproblemen of autisme. Dit boek is gebaseerd op haar ruime ervaring in het begeleiden van kinderen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.