Doodzonde

Zelfmoord is nooit alleen

Julia von Graevenitz; Menno Visser

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Doodzonde

paperback/ gebrocheerd: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789090332246, 335 blz., September 2020
Formaat: 21.1 (h) x 13.6 (b) x 2.9 (d) cm. Gewicht: 430 gram.

Uitgever: Studio Noodzaak

beschrijving

Per dag plegen er in Nederland vijf mensen zelfmoord. Dat zijn er zo’n 1.850 per jaar. Daarnaast doen 100.000 mensen per jaar een suïcidepoging. Dit zijn nauwelijks te bevatten aantallen. Aan de hand van persoonlijke ervaringen en verhalen van directbetrokkenen beschrijven Julia von Graevenitz en Menno Visser in Doodzonde wat er kan worden verbeterd in de hulp aan mensen met een doodswens.
Doodzonde is niet alleen een boek voor hulpverleners en andere professionals, maar voor iedereen die betrokken is bij iemand met suïcidale gedachten.

Wat kunnen we doen om suïcides te voorkomen?
Hoe maken we zelfmoord bespreekbaar en zorgen we ervoor dat iemand de last van zijn doodswens niet alleen draagt?
Hoe kunnen naasten en professionals daarin beter samenwerken?
En hoe vormen we een maatschappelijk vangnet?

Psychiaters, psychologen, sociaalpsychiatrisch verpleegkundigen, huisartsen, een wijkagent, een NS-medewerker, een familievertrouwenspersoon, moeders, vaders, dochters en partners vertellen vanuit hun ervaring. Doodzonde biedt erkenning voor de tienduizenden mensen die jaarlijks betrokken zijn bij de hulp aan mensen met suïcidale gedachten. Het geeft inzicht in mogelijke hulp en spoort aan de stilte te doorbreken. Suïcide kan niemand alleen oplossen, dat is altijd iets van samen. Geen mens is een eiland.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Julia von Graevenitz (1969, München) maakt al vijfentwintig jaar documentaires over prangende maatschappelijke thema’s. Met haar films wil zij taboes bespreekbaar maken, mensen aan het denken zetten en met elkaar verbinden.

Menno Visser (1973, Hilversum) werkte als directeur in diverse non-profitorganisaties. Hij brengt mensen en partijen via dialoog in beweging en zorgt voor producties met een groot bereik. Samen zijn zij eigenaar van Studio Noodzaak.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.