Contributisme

Leven en werken in de vierde dimensie

Wieger Ronald Schel

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Contributisme

gebonden: € 21.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789090332130, geïllustreerd, 112 blz., June 2020
Formaat: 21.9 (h) x 15.5 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 296 gram.

Uitgever: Paparon Publisher

beschrijving

We leven in een bijzonder tijdsgewricht, waarin de mens evolueert naar een volgend niveau van bewustzijn – de vierde dimensie – en daarmee toegang krijgt tot een intuïtief weten en gaandeweg andere waarden en normen ontwikkelt zoals ‘niet schaden’, ‘zonder oordeel’ en ‘juiste verhoudingen’. De bestaande opvattingen over rijkdom en bezit, welvaart en welzijn verliezen hun geldigheid en de diepgewortelde wens om betekenisvol te leven en een waardevolle bijdrage te leveren manifesteert zich in alle geledingen van de samenleving.
Om collectief gehoor te kunnen geven aan deze evolutionaire ontwikkeling moet onze omgeving veranderen en onze samenleving op andere waarden gestoeld worden. Dit vraagt om een andere grondhouding, een andere manier van denken. De filosofie van Contributisme is zo’n andere manier van denken en stelt dat individuen, instellingen en organisaties met hun activiteiten primair een bijdrage moeten leveren aan de samenleving en de aarde. Het denken en handelen vanuit dit ‘bijdrage-beginsel’ creëert een gezonde samenleving die zich kenmerkt door duurzaamheid, gezamenlijkheid en juiste verhoudingen.
Omdat onze maatschappij grotendeels bestaat uit organisaties en instellingen waar de evoluerende mens een groot deel van zijn tijd doorbrengt, is het voorspelbaar dat dit dan ook de omgeving is waar de veranderende opvattingen zich het sterkst manifesteren en helaas ook gaan schuren. Organisaties zijn immers vaak nog gewend om vanuit het oude profijtbeginsel, ‘wat levert ‘t op?’, te denken, terwijl de mens juist een omgeving zoekt waar hij een betekenisvolle bijdrage kan leveren.


W.R.(Ron) Schel, filosoof en strateeg, adviseert en begeleidt al 40 jaar bedrijven en instellingen bij hun transformatie naar vitale, betekenisvolle organisaties.
Daarnaast bestudeert en onderzoekt hij esoterische kennis met als belangrijke bronnen de Upanishaden, het Bardo Thodol (Tibetaans Boeddhisme), de Yoga Sutra’s van Patañjali en de esoterische werken van Alice A. Bailey.
Deze verschillende scholingen en ervaringen komen samen in de filosofie van Contributisme.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.