Handboek Jeugdparticipatie

Kinderen worden geen mensen, ze zijn het al

Tako Rietveld

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Handboek Jeugdparticipatie

paperback/ gebrocheerd: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789090323169, geïllustreerd, 161 blz., October 2019
Formaat: 24.1 (h) x 16.1 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 342 gram.

Uitgever: Kindercorrespondent

illustrator: Philip Lindeman

redactie: Carolien Plasschaert

trefwoorden: jeugd participatie jeugdparticipatie

beschrijving

Kinderen en jongeren horen bij de samenleving. Ze doen er niet ineens pas toe als ze twaalf, zestien of achttien jaar zijn. Ook nu zijn ze medeburgers en moeten ze serieus genomen worden. Hoe eerder ze dat weten, voelen en ervaren, hoe beter. Kinderen worden geen mensen, ze zijn het al.

In dit handboek neemt Kindercorrespondent Tako Rietveld je mee in de wereld van jeugdparticipatie. Hoe betrek je kinderen op een goede manier bij alles wat er in hun leven gebeurt? Thuis, op school en in de politiek. Jonge en oude deskundigen delen ter inspiratie hun tips en ervaringen.

Journalist Tako Rietveld laat als eerste Kindercorrespondent ter wereld de stem van de jeugd op zoveel mogelijk plekken horen. Eerder werkte hij als verslaggever en presentator bij het NOS-Jeugdounaal en schreef hij het boek 'Kinderen hebben Nieuws'.

Kinderburgemeester Mariam: 'Volwassenen kunnen ongelofelijk ingewikkeld doen, terwijl dat helemaal niet nodig is.'

Kinderombudsman Margrite: 'De mening van kinderen geeft mij inzichten en informatie die mij helpt bij het nemen van goede besluiten.'

Minister Kajsa: 'Met het opzetten van een jongerenparlement willen we jongeren meer betrekken bij de politiek.'

Artikel 12, Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind: Een kind heeft het recht zijn of haar mening te geven over alle zaken die het kind aangaan.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Journalist Tako Rietveld laat als eerste Kindercorrespondent ter wereld de stem van de jeugd op zoveel mogelijk plekken horen. Eerder werkte hij als verslaggever en presentator bij het NOS-Jeugdounaal en schreef hij het boek 'Kinderen hebben Nieuws'.inhoudsopgave- Vooraf
- Namenlijst
- Introductie
- Hoofdstuk 1: De inhoud
- Hoofdstuk 2: Praktisch, de zeven stappen
- Hoofdstuk 3: Werkvormen
- Hoofdstuk 4: De toekomst
toelichtingKinderen en jongeren horen bij de samenleving. Ze doen er niet ineens pas toe als ze twaalf, zestien of achttien jaar zijn. Hoe betrek je kinderen op een goede manier bij alles wat er in hun leven gebeurt? Thuis, op school en in de politiek. Jonge en oude deskundigen delen ter inspiratie hun tips en ervaringen. In dit handboek neemt Kindercorrespondent Tako Rietveld je mee in de wereld van jeugdparticipatie.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.