The Hidden Cuisine of Curaçao

Tayron Vrutaal

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
The Hidden Cuisine of Curaçao

gebonden: € 29.45: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789090317885, geïllustreerd, 176 blz., October 2020
Formaat: 30.8 (h) x 21.8 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 1144 gram.

Uitgever: Unique Taste

vertaald door: Cernille Ruiter-Van der Vorst; Chantal Cooper

fotografie: Rudy Josepha; Ethienson Troeman

illustrator: Shay Gaphic Design

beschrijving

Met mijn kookboek The Hidden Cuisine of Curacao stop ik geen authentieke gerechten in een nieuw jasje, maar presenteer ik juist originele nieuwe gerechten op een culinair niveau.

In dit culinaire kookboek met originele gerechten (her)ontdekt u de cultuur en de smaak van Curaçao. Dit zal zeker ten goede komen aan het imago van Curaçao en zal de Curaçaose cuisine op culinair gebied op hoog niveau brengen. De recepten in dit boek bezorgen de lezer en de eter historische, culturele en culinaire ervaringen.

De Missie

De missie die ik met dit boek heb is dat de wereld kennis maakt met alle verschillende gerechten die ik kan creëren met ingrediënten en producten van mijn geboorte-eiland Curaçao. Hierdoor kan de wereld zien dat de mensen van Curaçao
authentieke gerechten kunnen creëren van ons eigen land. Ondanks dat Curaçao een klein land is, hebben we dezelfde capaciteiten als grote landen om heerlijke en unieke gerechten te creëren. Mijn wens is dat deze gerechten wereldwijd een grote impact hebben en dat ze op internationaal niveau zullen worden gemaakt en gebruikt.

Een erg interessant aspect van dit boek is het historische, waar de geschiedenis en cultuur van ons land een belangrijke rol hebben gespeeld in de creatie van deze recepten. Wat het boek ook uniek maakt zijn de namen van de gerechten. De meeste namen hebben een diepere betekenis. Bijvoorbeeld de Tula Salade; dat is de naam van een held die voor de vrijheid van de slaven op Curaçao heeft gezorgd. Zo bevat het boek meer recepten met interessante, unieke namen die nog niet bestaan in de culinaire wereld, zoals Kunuku Soep. Ook heb ik namen gebruikt van mensen die een speciale rol in mijn leven hebben gespeeld. Zowel de namen als de ingrediënten maken dit kookboek uniek.

Een andere interessant aspect is de manier waarop het geschreven is; zowel een professionele- als een amateur kok of iedere andere persoon die geen beroepskok is, kan deze recepten maken. De recepten uit mijn boek zijn kort, zodat je in weinig stappen het gerecht kan maken. Voor wat de smaak betreft, houd goed rekening met de structuur en de combinatie van de smaken zoals zuur, bitter, krokant en zacht. Eet smakelijk!

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Het schrijven van The Hidden Cuisine of Curacao, is voortgekomen uit mijn wens om een collectie aan heerlijke recepten van ons prachtige eiland Curacao aan te bieden. Ik heb ervoor gekozen ingrediënten en producten te gebruiken die gemakkelijk verkrijgbaar zijn. Ik ben ervan overtuigd dat de lezers zullen genieten van de nieuwe recepten die ik heb gecreëerd, en van de oude favorieten die weer tot leven zijn gekomen door de nieuwe smaken en het nieuwe jasje hierin zijn gestoken. De recepten zijn authentiek voor de Curaçaose keuken. Vandaar de titel: The Hidden Cuisine of Curaçao.

Het boek vloeit voort uit mijn inspirerende reis naar Curaçao. Niet altijd werk ik geïnspireerd door de strandwandelingen door de akkers, maar wanneer dat wel het geval was schreef ik de recepten gelijk op. Op iedere pagina zal u ontdekken die variëren van vegan gerechten en stoofpotten, tot vis-zeevruchtenschotels. Daarnaast zijn er tal van recepten voor het avondeten, tussendoortjes en zelfs voor het thee uurtje. Kruidenthee is erg populair op Curaçao.
Ook de kinderen ben ik niet vergeten. Mijn dochters en ik hebben samen heerlijke recepten voor de kleintjes gecreëerd.

Beste lezer, laat het bijzondere verhaal van de Curaçaose keuken u inspireren om uw short voor te binden, heerlijk te koken en te genieten van de heerlijke gerechten in goed gezelschap!

Tayron Vrutaal aka Chefkok
Rotterdam
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.