Pracht kracht

ode aan alle krachtige moeders

Ida Boekel

paperback/ gebrocheerd: € 39.95: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789090315287, geïllustreerd, 52 blz., April 2019
Formaat: 31.0 (h) x 30.7 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 874 gram.

Uitgever: Boeja

beschrijving

Een bijzonder fotoboek van krachtige moeders met hun prachtig meervoudig beperkt kind. De beperkingen van de kinderen zijn zeer divers, allen met een visuele beperking.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)In het dagelijks leven is Ida van Boekel revalidatietherapeut bij Koninklijke Visio in Nijmegen, expertisecentrum voor hulp aan blinden en slechtziende mensen. In haar werk staat kijken en zien, of de afwezigheid daarvan, centraal. In haar vrije tijd houdt zij zich bezig met fotografie.Het liefst fotografeert zij mensen in zwart wit fotografie.Haar werk en fotografie zijn in dit boek verweven met elkaar.toelichtingEen ode aan alle krachtige moeders, zo noemt Ida van Boekel haar nieuwe boek ‘Pracht Kracht’. Dit fotoboek met portretten van krachtige vrouwen met prachtige kinderen laat zien hoe divers het leven met een meervoudige beperking kan zijn. De door Ida gefotografeerde kinderen hebben één overeenkomst: ze zijn slechtziend of blind.
De 22 moeders in het boek staan volgens Ida van Boekel symbool voor alle moeders van een kind met een meervoudige beperking. “Door mijn werk kom ik deze kinderen met hun moeders tegen en mag ik een stukje in hun leven meelopen. Ik zie hen in eerste plaats onvoorwaardelijk van hun kind houden en tegelijkertijd zie ik ze vechten voor het welbevinden van hun zoon of dochter. Op zo’n moment voel ik die enorme kracht van deze moeders.”
Die kracht heeft Ida op een heel bijzondere manier met haar camera weten vast te leggen. Doordat de foto’s niet geposeerd zijn, komt het contact tussen moeder en kind heel dichtbij. De fotograaf heeft de speelse momenten vastgelegd die haar tijdens de fotoshoot geraakt hebben. Alle moeders zijn in witte kleding naar de studio gekomen en accentueren zo de puurheid van het moment. De foto’s worden uitgelicht in een bijpassend gedicht door Ida’s collega van Koninklijke Visio, gedragswetenschapper Anke Fonteyn-Vinke.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: