Ketoman

Bevrijd van alle onzin: Eetstrategieën voor sceptici

Christophe Bouten

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 14.99

ISBN: 9789090313023, 216 blz., December 2018
Formaat: 21.1 (h) x 14.9 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 394 gram.

Uitgever: PukHa bvba

beschrijving

Ketoman heeft een geheim dat de traditionele kijk op voeding op zijn kop zet. Werken de huidige voedingsadviezen niet voor jou? Wil je graag gewicht verliezen, meer energie hebben én nog altijd veel en lekker eten? Dat kan.

Want ook jij kunt Ketoman worden! Dit boek bevat tips om een gezonde keto levensstijl een permanente plaats te geven in jouw leven. Want keto is geen dieet, het is een eetstijl die ervoor zorgt dat jouw lichaam optimaal functioneert.

In dit boek vind je helder uitgewerkte concepten, wetenschappelijke verdieping en anekdotes. Ketoman bereidt je voor op een nieuw leven. Een leven vol vrijheid en energie.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Christophe Bouten (1977) loopt traag en verdiept zich graag. Als Keto Coach en vader van twee jonge kereltjes probeert hij open van geest door het leven te stappen. Op zijn dertigste nam hij zijn gezondheid weer in eigen handen.inhoudsopgaveHet doel van dit boek is je te helpen de keto-levensstijl in je eigen leven een plaats te geven. Zonder dat die verandering te overweldigend lijkt.

De inhoud van het boek is opgesplitst in vijf aparte delen.

Deel 1 geeft een overzicht van de context rond keto, en waarom onze genen en omgeving niet meer op elkaar zijn afgestemd. Het biedt ook een antwoord op de vraag waarom jij de stap richting keto zou willen zetten. Ik geef je bovendien een kijkje in mijn eigen proces richting vetverbranding.

In deel 2 schrijf ik hoe keto kan passen binnen je eigen doelstellingen. En waarom het een logische en berekende gok is tegen moderne gezondheidsdogma’s. Je verneemt ook uitgebreid wat de basis is van een keto-eetstrategie en hoe je ketose kan meten.

In deel 3 gaan we praktisch van start. Je leert alles over keto-voeding, de rol van honger, en wat je allemaal wel en niet mag doen. Keto en alcohol komen aan bod. Ik geef je duidelijke strategieën voor tijdens het winkelen, om thuis te koken en voor op restaurant. Ook bespreek ik de effecten van sport en periodiek vasten.

Deel 4 geeft je een beter inzicht in de keto-aanpassingsfase. Je komt te weten welke drie grote fases je in je eigen avontuur kan verwachten. Ook duiken we in een aantal cruciale concepten. Zo moet gewichtsverlies bijvoorbeeld als vetverlies gezien worden. Verder laat ik je kennismaken met de keto-koolhydraatpiramide. En licht ik toe wat de 21 nadelen zijn van keto.

Deel 5 gaat tot slot over de magie. Je bent er geraakt en hebt je lichaam opnieuw leren kennen. Maar keto is een levensstijl, voor de rest van je leven. Nu is het zaak te optimaliseren. Je weet wat te doen, ook op de momenten van twijfel.
toelichtingKetoman heeft een geheim dat de traditionele kijk op voeding op zijn kop zet. Werken de huidige voedingsadviezen niet voor jou? Wil je graag gewicht verliezen, meer energie hebben én nog altijd lekker eten? Dat kan.

Het Ketoman boek is een gids die je motiveert en inspireert om correct met een gezonde keto levensstijl te starten. Voeding is niet het hele plaatje.

Het biedt een denkkader om de juiste houding en gewoontes te hebben als je keto serieus een kans wil geven. Met vele verdiepende concepten en anekdotes.

Een boek vol richtlijnen om het juist aan te pakken: voor tijdens het winkelen, om thuis te koken en voor op restaurant. Ook sporten en vasten komen aan bod.

Mét een gratis startersgids. "Het abc van de keto ingredienten" is een gids met praktische richtlijnen en kapstokken waardoor je sneller en zelfzekerder van start kunt gaan. Met achteraan een uitgebreide cheat sheet.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.