De commissaris en het toezicht op IT

de eerste zeven vragen

Lineke Sneller

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789089800848, geïllustreerd, April 2016 UITVERKOCHT!

Uitgever: Nyenrode Business Universiteit

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Over het boek
In het verleden stond het onderwerp informatietechnologie, of kortweg IT, niet helemaal bovenaan de agenda van de raad van commissarissen. IT is tegenwoordig echter direct van invloed op de relatie tussen de onderneming en alle stakeholders. Ook kan een goede inzet van IT het verschil maken op de markt, en wordt compliance met IT-gerelateerde wet- en regelgeving een steeds groter punt van aandacht. Het is dan ook onontkoombaar dat IT een prominente plaats krijgt in het werk van commissarissen.
Dit boek is geschreven voor commissarissen en andere toezichthouders die inzicht willen krijgen in de stand van zaken van IT bij de organisatie waarop zij toezicht houden. Ook kan het boek worden gebruikt door commissarissen en andere toezichthouders die zich bij aanvaarding van een nieuwe toezichtsfunctie een beeld willen vormen over IT bij de betreffende organisatie.
Goed toezicht begint veelal met het formuleren van goede vragen. Het belangrijkste middel van de commissaris in de dialoog met het bestuur is immers de vraag. Om deze reden staan vragen centraal in dit boek.

Over de auteur
Prof. dr. Lineke Sneller RC is hoogleraar Interne beheersing, in het bijzonder IT Value bij Nyenrode Business Universiteit. Naast haar werk bij Nyenrode is Lineke onder meer lid van de Raad van Commissarissen van Achmea, lid van de Raad van Commissarissen van ProRail, voorzitter van het externe auditcommittee van Wigo4IT en partner van het Bureau voor Management & ICT.
In de afgelopen jaren heeft Lineke diverse CIO- en directieposities bekleed, bij Vodafone, Tele2, InterfaceFLOR, PTT Post en Ortec. Ze is voorzitter geweest van de IT-beroepsvereniging Ngi, en lid van de raad van advies van de Vereniging van Registercontrollers. In 2010 werd ze CIO of the Year.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

De commissaris en het toezicht op IT

paperback/ gebrocheerd: € 24.95
Over het boek In het verleden stond het onderwerp informatietechnologie, of kortweg IT, niet helemaal bovenaan de agenda van de raad van ...

Meer boekennieuws op Facebook.