De brief aan Filemon

Gedachten over christelijke vrijheid

Adrien Candiard

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De brief aan Filemon

paperback/ gebrocheerd: € 16.95

ISBN: 9789089724014, 96 blz., November 2020
Formaat: 20.5 (h) x 13.5 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 140 gram.

Uitgever: Abdij Van Berne, Uitgeverij

vertaald door: Ted Bagchus

illustrator: Peter Slager

beschrijving

De christelijke moraal ontmoet al langer verzet en onverschilligheid. De priesters hebben het ernaar gemaakt met hun opgeheven vingertje, terwijl ze tegelijk het misbruik ongemoeid lieten of erger: eraan meededen. Intussen zijn veel gelovige mensen onthand geraakt over de vraag hoe zij als christen moeten leven in deze tijd: wat is nu eigenlijk toegestaan, wat verboden, wat verplicht?

Volgens Candiard moeten we niet opnieuw in de fout vervallen een lijst op te stellen van geboden en verboden en daarmee verstrikt raken in gestamel en gedoe over de regeltjes. In plaats daarvan moeten we ons bewust worden van wat daar wezenlijk aan voorafgaat: het kostbare geschenk van de vrijheid in Christus, waarover de apostel Paulus met zoveel fijnzinnigheid schrijft in zijn Brief aan Filemon.

De brief is een ongelezen schat die ligt te verstoffen in onze bijbels. Maar in dit kleinste bijbelboek van slechts 25 verzen staat de meest revolutionaire boodschap van het christendom als remedie voor vandaag.

Dominicaan Adrien Candiard leeft in het Convent van Caïro en publiceerde meerdere boeken over leven als christen in deze tijd. Hij is een veelgevraagd internationaal spreker. Van hem verschenen eerder bij Berne Media De islam begrijpen (2018; 5 sterren in Trouw) en Onder de vijgenboom (2019).

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.