Waarom Piketty lezen?

49 reflecties op kapitaal in de 21ste eeuw

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Waarom Piketty lezen?

paperback/ gebrocheerd: € 20.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789089648402, geïllustreerd, 330 blz., October 2014
Formaat: 21.1 (h) x 13.4 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 439 gram.

Uitgever: Amsterdam University Press

redactie: Robert Went

beschrijving

In de Verenigde Staten wordt zijn snelle opkomst vergeleken met die van The Beatles en is hij gekscherend de Justin Bieber van de economie genoemd. De Franse econoom Thomas Piketty verdeelt met zijn vuistdikke boek van 1,2 kilo 'Capital in the 21st Century' economen, journalisten en politici in Pikettystas en anti-Pikettystas.

Inmiddels zijn al meer dan 500.000 exemplaren van 'Capital' verkocht, en in veel landen, waaronder Nederland, is de vertaling net verschenen. Piketty is hot op blogs, websites en twitter, waar honderden commentaren en beschouwingen zijn verschenen. Dit boek biedt onder meer een selectie uit de interessantste en grappigste stukken die over 'Capital' en zijn auteur zijn gepubliceerd. Om naast het boek te lezen. Of om er in elk geval over mee te kunnen praten.

Uit eigen land schrijven:
Esther Bijlo (Trouw),
Hella Hueck (RTL Nieuws),
Bas Jacobs (hoogleraar openbare financiën en economisch beleid EUR),
Maarten Schinkel (NRC),
Sheila Sitalsing (freelance journaliste voor o.a. de Volkskrant),
Hans Stegeman (hoofd internationaal onderzoek Rabobank),
Martin Visser (De Financiële Telegraaf) en
Bas ter Weel (onderdirecteur Centraal Planbureau)
speciaal voor dit boek een bijdrage over Piketty. Robert Went, volgens De Correspondent 'de best geïnformeerde econoom van Nederland', selecteerde de stukken en schreef de inleiding.

"Van links tot rechts wordt ongelijkheid geproblematiseerd. Maar om van een gevoel van onbehagen naar een geïnformeerd standpunt te komen, zijn data en analyses nodig. Piketty levert een standaardwerk af. Mijn wens is dat hij zijn scherpzinnigheid gebruikt om ook de ongelijkheid in ontwikkelingslanden te duiden. Deze bundel bewijst trouwens dat er geen Frans monopolie op scherpzinnigheid is, Robert Went heeft ook denkers van Nederland uitgedaagd. U, ik en Piketty zelf kunnen daar wijzer van worden!" - Lilianne Ploumen, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.