Informatie

Luciano Floridi

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 9.99

ISBN: 9789089646927, geïllustreerd, 144 blz., July 2014
Formaat: 17.5 (h) x 11.5 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 155 gram.

Uitgever: Singel Uitgeverijen

serienaam/reeks: Elementaire Deeltjes

vertaald door: Tijmen Roozenboom

beschrijving

Informatie speelt een rol in bijna alle onderdelen van de samenleving: van thermodynamica tot DNA, van het gebruik van onze mobiele telefoon tot internet. In dit Elementaire Deeltje geeft filosoof Luciano Florido, een autoriteit op het
gebied van informatiefilosofie en ethiek, op verhelderende manier uitleg over dit voor ons zo essentiële begrip. En hij legt uit dat we niet alleen het risico op 'fear of missing out' lopen, maar ook op een overdosis aan informatie die we niet meer kunnen verwerken, de 'infoglut'.

Florido bespreekt thema's als toegankelijkheid en privacy, eigendom, auteursrecht en open source. Dit boek verduidelijkt het begrip informatie en laat zien hoe informatie ons kan helpen beter vat te krijgen op de wereld om ons heen.

-Luciano Floridi is hoogleraar filosofie en onderzoeker aan de Universiteit van hertfordshire; daarnaast is hij verbonden als onderzoeker aan het St. Cross College van de Universiteit van Oxford.


De pers over de Elementaire Deeltjes:

"Prettig aan de opzet is dat de experts echte experts zijn, waardoor de introductie niet infantiel blijft, en ook recente recente wetenschappelijke inzichten bevat." - Trouw

"Beter dan Google en Wikipedia samen." - Nederlands Dagblad

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatGeweldig verhelderend.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.