Cannabis

De plant, het medicijn, de drug

Karel Michiels

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Cannabis

paperback/ gebrocheerd: € 19.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789089248671, geïllustreerd, 312 blz., November 2020
Formaat: 23.6 (h) x 15.7 (b) x 2.6 (d) cm. Gewicht: 486 gram.

Uitgever: Houtekiet

beschrijving

Geen plant die de voorbije honderd jaar zo geliefd en tegelijk zo gehaat werd als cannabis. Hij verruimde de blik en de geest van zowat al onze favoriete muzikanten, maar dat deel van hun levensstijl werd doorgaans verhuld of veroordeeld. Cannabis hield talloze mensen weg van alcohol en andere harddrugs. Tegelijkertijd werd hem verweten verslavend te zijn. En terwijl rechters en agenten weten dat probleemgebruik zelden voorkomt, worden ze door politici gedwongen om elk gebruik en bezit te bestraffen. De medische voordelen van cannabis worden intussen schoorvoetend aanvaard, maar de meest helende stof blijft nog altijd taboe.

Hoe is het ooit tot deze bevreemdende haatliefdeverhouding kunnen komen? Cannabis vertelt het verhaal van een plant die de mensheid van oudsher gefascineerd en geïnspireerd heeft, om nog te zwijgen van de vele praktische toepassingen die met de demonisering in de twintigste eeuw grotendeels verloren zijn gegaan. Het is geen geheim dat cannabis in die periode buiten de wet werd gesteld om racistische en economische redenen. Het was een politieke beslissing die door een groot deel van de bevolking en de publieke opinie lange tijd kritiekloos aanvaard werd.

Maar nu lijkt het tij stilaan gekeerd. Steeds meer politici zien het licht, steeds meer landen gaan over tot legalisering, de vroegere Amerikaanse boeman voorop. De cannabisrevolutie is niet meer te stoppen, ook niet in ons land. Met die boek bent u klaar voor een nieuw tijdperk.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Karel Michiels is auteur en freelancejournalist.
Hij heeft boeken gepubliceerd over
uiteenlopende onderwerpen als voetbal,
reizen, dementie en reggae. In De Standaard
schrijft hij over comedy en muziek.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.