Desalniettemin

Ludo Abicht

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Desalniettemin

paperback/ gebrocheerd: € 21.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789089248572, 248 blz., September 2020
Formaat: 21.0 (h) x 13.9 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 368 gram.

Uitgever: Houtekiet

beschrijving

De Joodse humor is nauw met de religieuze, culturele en sociale tradities van de Joden verbonden. De diepgang en veelgelaagdheid ervan is in wezen geworteld in de Tora en de verschillende interpretaties en toepassingen ervan (Talmoed, Kabbala, chassidisme). Ludo Abicht toont in zijn boek op een heldere manier de verbanden aan van de Joodse humor met de filosofie en de mystiek van het Jodendom.

Joodse witzen zijn voor Joden ook een authentieke vorm van zelfbegrip en zelfkritiek, ze dragen bij aan het overleven en overleveren van de diepste wijsheden van het Joodse volk. Tegelijkertijd is die humor zo universeel, dat vrijwel iedereen ter wereld ervan genieten en er zichzelf in herkennen kan. Wij zijn allemaal meer Job, Kafka en Woody Allen dan we beseffen of willen toegeven

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Ludo Abicht is filosoof. Hij publiceerde onder meer De Joden van Antwerpen, Intelligente emotie en Israël-Palestina. Tweespraak over oorzaken en oplossingen. In 2001 was hij laureaat van de Arkprijs van het Vrije Woord.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.