Provençaalse gesprekken

Etienne Vermeersch; Willy Weyns

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Provençaalse gesprekken

paperback/ gebrocheerd: € 21.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789089248497, 208 blz., October 2020
Formaat: 23.5 (h) x 15.6 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 374 gram.

Uitgever: Houtekiet

beschrijving

Etienne Vermeersch gaf tijdens zijn leven ontzettend veel lezingen en was een graag geziene gast op congressen en colloquia. In 2012 was hij de zomergast op de ‘rando-filo’, een wandel- en filosofieweek in de Provence die jaarlijks georganiseerd werd door Leaudelure. Gastheer Willy Weyns en de deelnemers vuurden gedurende vijf dagen vragen af op de filosoof over uiteenlopende thema’s zoals wetenschap en pseudowetenschap, ethiek en bio-ethiek, de financieel-economische crisis, de politieke structuur van België, multiculturaliteit en fundamentalisme, mensenrechten en de vrije wil.
Dit boek is een neerslag van deze gesprekken.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Etienne Vermeersch was filosoof, ethicus, klassiek filoloog, scepticus en opiniemaker. Hij doceerde diverse filosofische vakken aan de Universiteit Gent en was ook vicerector. Hij publiceerde onder meer De ogen van de Panda en Van Antigone tot Dolly. In 2019 verschenen zijn Nagelaten geschriften.

Willy Weyns werkte tien jaar in het Europees Parlement en organiseert de Consensus Conferenties met lekenpanels, over genetisch gemodificeerde organismen, het menselijk brein en klimaatverandering voor het Vlaams Parlement. Hij was beeldend kunstenaar en lid van ‘Worldviews’ van wijlen Leo Apostel, van de Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling (FRDO) en van de Club van Rome (CoR).
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.