Angst

Van klacht naar kracht

Gerbert Bakx

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Angst

paperback/ gebrocheerd: € 22.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789089248312, 328 blz., October 2020
Formaat: 23.6 (h) x 15.5 (b) x 2.7 (d) cm. Gewicht: 523 gram.

Uitgever: Houtekiet

beschrijving

Angst is universeel, overal aanwezig, in alle tijden en in alle culturen. Veel mensen zien angst als iets negatiefs dat bestreden of overwonnen moetworden. Maar angst is een biologisch gegeven dat in de evolutie bijzonder nuttig en zinvol was. In een gevaarlijke wereld was angst immers levensreddend. De mens stamt dan ook af van voorouders die voldoende angstig waren om te overleven. Wie niet voldoende angstig was, had geen schijn van kans in de meedogenloze strijd om het bestaan en viel bij gebrek aan nakomelingen uit de evolutionaire boot. Angst hoort gewoon bij ons.

Toch is angst een van de meest gehoorde klachten in het dagelijkse leven en op consultaties. Onze
levensomstandigheden zijn immers drastisch veranderd en angst is veel minder nuttig geworden. Van levensreddend is angst vaak lastig en levensbemoeilijkend geworden.

In Angst, van klacht tot kracht toont dokter Gerbert Bakx hoe men op een redelijke en serene manier met angst kan leren omgaan. Dat doet hij door inzicht te geven in het fenomeen, het vanuit verschillende invalshoeken te benaderen en vooral door deskundigheidsverhogende manieren aan
te reiken om van klacht en machteloosheid naar kracht en vrijheid te komen.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Gerbert Bakx is een bekend arts, psychotherapeut en filosoof. Hij is oprichter van de Academie voor Levenskunst, geeft regelmatig lezingen en is auteur van drie succesvolle boeken over levenskunst.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.