De rivier van Herakleitos

Een eigenzinnige visie op de wijsbegeerte

Etienne Vermeersch; Johan Braeckman

paperback/ gebrocheerd: € 24.99: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789089247346, February 2019
Formaat: 23.6 (h) x 15.6 (b) x 3.6 (d) cm. Gewicht: 731 gram.

Uitgever: Houtekiet

trefwoorden: etienne vermeersch;johan braeckman;wijsbegeerte

beschrijving

Wijsbegeerte, zei Bertrand Russell, is een hardnekkige poging om zo helder en redelijk mogelijk te denken. De rivier van Herakleitos bespreekt de geschiedenis van de westerse wijsbegeerte met Russells omschrijving als rode draad. Plato, Aristoteles, Descartes, Spinoza, Popper, Rorty en vele anderen passeren de revue en worden in hun context geplaatst. Bovenal maken de auteurs duidelijk welke problemen deze filosofen bezighielden en hoe ze die probeerden op te lossen.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Etienne Vermeersch (1934-2019) doceerde aan de Universiteit Gent diverse filosofische vakken en was meer dan dertig jaar een van de meest toonaangevende filosofen in België. Vermeersch droeg bij tot de wetgeving inzake patiëntenrechten, abortus, euthanasie en onderzoek op embryo’s. Hij publiceerde onder meer Van Antigone tot Dolly, De ogen van de panda, samen met Johan Braeckman De rivier van Herakleitos en In gesprek met Etienne Vermeersch (door Dirk Verhofdstadt).

Johan Braeckman (1965) studeerde aan de UGent, de VUB en de University of California. Hij publiceerde boeken over bio-ethiek, Darwin en de geschiedenis van de wijsbegeerte. Hij was Socrates Hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam en doceert filosofie aan de UGent.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: