Goed ouder worden

Peter Derkx; Alexander Maas; Anja Machielse

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Goed ouder worden

paperback/ gebrocheerd: € 24.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789088502439, July 2011
Formaat: 24.0 (h) x 16.0 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 340 gram.

Uitgever: SWP, Uitgeverij B.V.

beschrijving

In Westerse landen is de levensverwachting dermate gestegen dat veel mensen een relatief lang leven als ‘oudere’ zullen leiden. De vraag wat ‘goed’ ouder worden is, krijgt daarom steeds meer aandacht. Het debat hierover is echter nogal eenzijdig. De nadruk ligt vooral op de (economische) positie van ouderen in de samenleving of op biologische processen en lichamelijke veroudering. Dit boek biedt een tegenwicht tegen het dominante beleidsmatige, financiële, biologische en medische discours en stelt andere vragen bij het ouder worden centraal, namelijk morele vragen en zingevingsvragen.

De vraag wat goed ouder worden is, kan op existentieel niveau niet voor iedereen hetzelfde antwoord krijgen. Wel is een aantal overwegingen te geven over eindigheid, kwetsbaarheid, menselijke waardigheid, verbondenheid, weerbaarheid, welzijn en zingeving. Al deze thema’s komen in deze bundel aan bod.

Goed Ouder Worden is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de vraag wat goed ouder worden is en hoe kan worden bevorderd dat mensen goed ouder worden.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.