De weg van meditatie naar integratie

Over de effecten van meditatie en de integratie hiervan in het dagelijks leven

Drs. Frans van Heel

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 978-90-8840-155-8, geïllustreerd, 188 blz., May 2017
Formaat: 22.0 (h) x 14.5 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 316 gram.

De weg van meditatie naar integratie

De weg van meditatie naar integratie is een diepgaand onderzoek naar het nut en de effecten van meditatie. Het beschrijft wat er met je gebeurt als je gaat mediteren en welke stadia je doormaakt tijdens het meditatieproces.

Wie mediteren niet alleen als een vorm van ontspanning wil zien, maar als een vorm van geestelijke ontwikkeling, krijgt in dit boek een verhelderend inzicht in dit proces. Het is geen doe-boek waarin een techniek wordt geleerd, maar beschrijft een referentiekader voor de innerlijke reis die je
onderneemt als je gaat mediteren.

In drie delen worden alle aspecten van dit proces beschreven: het eerste deel behandelt de motivatie om te gaan mediteren en het nut ervan.

In het tweede deel wordt het zogenaamde U-model beschreven waarin de ontwikkeling van het meditatief bewustzijn in negen fasen wordt verdeeld: een ontwikkeling vanaf het begin naar de diepste stadia van meditatief bewustzijn, en van daaruit weer terug naar een lichtere en rijkere ervaring van het dagelijks leven. Dit model geldt voor alle vormen van meditatie: boeddhistisch,
taoïstisch of religieneutraal. In dit tweede deel ligt de nadruk op de meditatieve ervaring.

In het derde deel wordt beschreven hoe de nieuwe kwaliteiten die je door meditatie ontwikkelt geleidelijk aan geïntegreerd worden in het dagelijks leven, een proces dat zich grotendeels autonoom voltrekt.

Het boek is bedoeld voor iedereen die mediteert, wil gaan mediteren of lesgeeft in meditatie.

Frans van Heel bestudeert al zijn leven lang de oosterse disciplines op hun mogelijkheden om zich persoonlijk te ontwikkelen. Hij geeft al tientallen jaren les in meditatie, qigong, vechtkunst en in Tai Chi en schreef een boek over pencak silat. Zie ook de website www.yinyangharmony.nl.

Inkijkexemplaar:

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: