Rusland in 101 wodka-etiketten

Een bonte biografie van een land & zijn bewoners

Edwin Trommelen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Rusland in 101 wodka-etiketten

paperback/ gebrocheerd: € 19.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789088031069, geïllustreerd, 224 blz., March 2020
Formaat: 23.1 (h) x 15.1 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 469 gram.

Uitgever: Uitgeverij Lias B.V.

beschrijving

Eind jaren negentig kwam er elke dag wel ergens in Rusland een nieuwe wodka op de markt. En elke nieuwe wodka was voorzien van een veelal kleurrijk en illustratief etiket. Deze nog jonge maar vitale traditie van uitbundige etiketten leent zich uitstekend voor het vertellen van het verhaal van Rusland in vele aspecten.

In zijn boek verbindt Edwin Trommelen zijn uitgebreide verzameling etiketten – waarschijnlijk bezit hij de grootste collectie ter wereld, inclusief een eigen etiket ‘Barabanov’ – aan zijn grote kennis van het land. Aan de hand van telkens één etiket vertelt hij over poëzie, dagelijks leven, geschiedenis, maatschappij, taal, kinderjaren, kunst, (onbekende) uitvindingen, volkeren, et cetera. Maar ook minder voor de hand liggende zaken komen aan de orde, zoals hoe Rusland ruikt, welk eten de Rus in het buitenland mist, wie zijn helden zijn en hoe hij vloekt.

Kortom, het boek is tegelijkertijd verheven en laag-bij-de-gronds; het gaat over dichters en tsaren, maar ook over Ivan Ivanovitsj – De Russische Jan-met-de-pet – en zijn vrouw Irina.

Het boek is geïllustreerd met foto’s van de prachtige etiketten.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.