De gekste plek van België

111 bizarre locaties en hun bijzondere verhaal

Jeroen van der Spek

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De gekste plek van België

paperback/ gebrocheerd: € 17.95

ISBN: 9789088031021, geïllustreerd, 240 blz., September 2019
Formaat: 21.0 (h) x 13.7 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 415 gram.

Uitgever: Lias, Uitgeverij

beschrijving

Reisjournalist Jeroen van der Spek koestert niet alleen een grote liefde voor België, maar ook voor 'gekke' plekken. In dit boek neemt hij je mee naar opmerkelijke, onalledaagse en bizarre locaties in het meest smeuïge land van Europa. Hij trok van Oude God naar Outremeuse en kwam thuis met 111 bezienswaardigheden: van de snelwegcycloop tot het darmhotel, en van de Tranendreef tot de zwevende kraan.

De gekste plek van België bevat een fascinerende selectie van verrassende herkenningspunten, verborgen pareltjes en beruchte nutteloze werken. Plekken die niet alleen een omweg waard zijn, maar stuk voor stuk goed zijn voor een bijzonder verhaal. Maak kennis met de geheime atoomschuilkelder, breng de nacht door in een rioolbuis of ga duiken in een oude mijngang.

Jeroen van der Spek is reis- en locatiejournalist, en fotograaf. Hij heeft inmiddels een tiental boeken op zijn naam staan waaronder Alle gekste plekken van Nederland. NRC schreef hierover: `Ongewoon leuk. Een van de meest inspirerende reisgidsen die wij ooit lazen.'

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.