De Zaak Zonnestelsel

Wat er gebeurde met de Zon en de planeten

Martijn van Calmthout; Simon Portegies Zwart

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De Zaak Zonnestelsel

paperback/ gebrocheerd: € 19.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789088031014, geïllustreerd, 208 blz., September 2019
Formaat: 23.1 (h) x 15.1 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 365 gram.

Uitgever: Lias, Uitgeverij

beschrijving

Het lijkt zo vertrouwd, het zonnestelsel. Een handvol planeten die ordelijk om een centrale ster draaien, sommige van rotsen, andere van gas. Wat manen. Een enkele komeet.

Bekend terrein dus, denken we. In werkelijkheid wemelt het zonnestelsel van de raadsels en onbegrepen verschijnselen. Waar komt de zon vandaan? Hoe alleen is het zonnestelsel? Wat wordt er later van de aarde als de zon sterft? En: is ons water buitenaards? Waarom draaien sommige manen achteruit?

In De Zaak Zonnestelsel speuren sterrenkundige Simon Portegies Zwart en schrijver Martijn van Calmthout als detectives naar antwoorden op de vele vragen over onze directe omgeving in de kosmos. 'Wat we zien is een still uit een meeslepende avonturenfilm waarvan we hooguit de samenvatting kennen.' Een thriller die eindigt in nieuwe inzichten en een warm pleidooi voor meer planeetwetenschappen.

Martijn van Calmthout werkt bij het Nationaal instituut voor subatomaire fysica Nikhef in Amsterdam, is freelance wetenschapsjournalist en auteur van een tiental boeken.

Sterrenkundige Simon Portegies Zwart is sinds 2009 hoogleraar aan de Universiteit Leiden. Zijn onderzoek richt zich op de computationele astrofysica, waarbij het universum door middel van simulatie wordt bestudeerd.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.