Made in Afrika

Hans Moleman

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Made in Afrika

paperback/ gebrocheerd: € 18.95

ISBN: 9789088030802, 224 blz., September 2016
Formaat: 21.1 (h) x 13.6 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 326 gram.

Uitgever: Uitgeverij Lias B.V.

beschrijving

Wordt Afrika het nieuwe Azië? In een journalistieke verkenningstocht door Ethiopië, Zuid-Afrika, Zimbabwe en Zambia onderzoekt Hans Moleman wat de economische kansen zijn. Vier landen die elk op hun eigen manier met dezelfde vraag worstelen: hoe word je welvarender?
Lukt het Afrika niet, dan zit de hele wereld opgescheept met een zekere ramp ─ naburig Europa voorop. Het continent heeft een sterk groeiende bevolking die een beter leven wil. Wat moeten die honderden miljoenen jonge mensen straks doen, in de Eeuw van Afrika?

De reis voert langs nieuwe en oude fabrieksterreinen, dorre akkers en groene plantages. Reportages worden aangevuld met historische achtergronden, perspectieven van ambitieuze plannenmakers en inzichten van ontwikkelingsdeskundigen.

Hans Moleman werkte als sociaal-economisch redacteur en verslaggever bij het ANP en de Volkskrant. Voor deze krant was hij correspondent in achtereenvolgens zuidelijk Afrika en China. Eerder schreef hij Avonturen in modern China en De Rode Miljardair, over Jack Ma en internetgigant Alibaba.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.